Acteurs Guy Pearce en Mia Wasikowska gaan de hoofdrollen spelen in Brimstone, de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven. Het wordt zijn eerste internationale filmproject. 

Dat heeft het Britse filmblad Screen donderdag gemeld.

Wasikowska, bij het grote publiek vooral bekend uit Alice in Wonderland, speelt de heldin van de film. Zij wordt opgejaagd door een diabolische priester, gespeeld door Guy Pearce. De Australische acteur was eerder te zien in klassiekers als LA Confidential, Memento en Priscilla - Queen of the Desert.

Als cameraman heeft Koolhoven de Belg Nicolas Karakatsanis gevraagd, die eerder onder meer het voor een Oscar genomineerde Rundskop en het drama The Drop draaide.

Oorlogswinter

De opnames van de film beginnen in mei en vinden plaats in Canada en Europa. Het is de eerste film van Koolhoven sinds zijn verfilming van het boek Oorlogswinter van schrijver Jan Terlouw. 

Deze trok in 2008 bijna een miljoen bezoekers en werd ook in een groot aantal landen buiten Nederland uitgebracht, waaronder de VS. De regisseur schreef zelf het Engelstalige script.

Brimstone wordt geproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279 van producent Els Vandevorst, met wie Koolhoven eerder ook Oorlogswinter maakte. Het is de bedoeling dat Brimstone in mei 2016 in de bioscopen te zien is.