Actrice Amy Adams deed voor haar rol van Margaret Keane in de film Big Eyes grondig research. Amy sprak de teruggetrokken kunstenares uitvoerig.

In De Telegraaf vertelt ze dat ze voor het eerst in haar carrière een filmpersonage in levenden lijve ontmoette.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Margaret en Walter Keane. Hun schilderijen waren in de jaren zestig mateloos populair. Hoewel Margaret de ware kunstenaar van de twee was, werden de schilderijen verkocht onder de naam van Walter.

Golden Globe-winnares Amy Adams omschrijft Keane als extreem verlegen. "Ze vindt het lastig om over zichzelf te praten. Het was een delicaat proces om haar te leren kennen. Ze moest zich op haar gemak voelen en dat duurde even, want ze is heel introvert.'"

Religie

Amy Adams is religieus opgevoed en vond daarin een aanknopingspunt. "Ze wilde het veel over God hebben. Ik nam dat heel serieus, aangezien ik zelf mormoons ben opgevoed, tot ongeveer mijn twaalfde. Toen gingen mijn ouders scheiden en werden ze uit de kerk gezet. Maar ik heb er een boel van geleerd: beleefd zijn, vrolijk zijn. Dat zijn dingen die ik van huis uit heb meegekregen, net als hard werken en andere mensen helpen.”

Adams slaagde erin het vertrouwen van Keane te winnen. "Uiteindelijk schilderde ze voor me, dat was heel bijzonder en ook belangrijk voor mij om haar te kunnen spelen. Ze schilderde één van mijn ogen. Ik heb nu een paar Keanes thuis aan de muur hangen.”

Trailer Big Eyes