De Nederlandse animatiefilm Pim & Pom: Het Grote Avontuur oogst nog steeds veel succes op buitenlandse festivals. De productie wordt ook dit jaar weer vertoond op de jeugdeditie van het het Toronto International Filmfestival in februari.

Dat heeft distributeur A-Film donderdag gemeld.

In de film worden de twee bekende poezen van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp voor een picknick meegenomen naar het bos. Daar verdwalen ze echter, waarna ze moeten zien te overleven op straat. Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga spreken de stemmen van de titelpersonages in.

Pim & Pom draaide vorige jaar ook al op het jeugdfilmfestival van Toronto. Verder werd de animatie geselecteerd op een groot aantal andere buitenlandse festivals en won de film ook een aantal prijzen.

Boy 7

De poezenvertelling is overigens niet de enige Nederlandse titel die half februari in Toronto te zien is. Ook de film Boy 7 beleeft er zijn wereldpremière.

De verfilming van het gelijknamige boek vertelt over Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen), een jongen die midden in een drukke metro wakker wordt. Hij heeft geen idee hoe wie hij is en hoe hij daar is terechtgekomen. Samen met Lara, die exact hetzelfde probleem heeft, gaat Sam op zoek naar hun identiteit en de waarheid.