De Nederlandse acteur Rob Fruithof, die jarenlang bij de KRO de dierenquiz Waku Waku presenteerde, heeft een rol bemachtigd in de serie Black Sails. 

Fruithof, die tegenwoordig in Zuid-Afrika woont, zal in het derde seizoen van de reeks te zien zijn als Nederlandse kapitein. Dat heeft HBO Nederland, die de serie in Nederland uitzendt, woensdag bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten is de serie te zien op zender Starz. Black Sails vertelt over een vrijhaven op de Caraïben waar piraten begin achttiende eeuw de scepter zwaaien. De serie won al twee Primetime Emmy Awards. 

De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Toby Stephens, die bij het grote publiek vooral bekend is als schurk in de Bond-film Die Another Day.

Hoogtijdagen

De 63-jarige Fruithof kende zijn hoogtijdagen in de jaren negentig, toen hij programma's als Waku Waku, Te land ter zee en in de lucht en het KLM Cabinejournaal presenteerde. Daarna richtte hij zich toch weer op het acteren waar hij in de jaren tachtig zijn brood mee verdiende.

Fruithof was te zien in de series Westenwind en Onderweg naar Morgen, tot hij in 2004 naar Zuid-Afrika verhuisde. Daar speelde de Nederlander onder meer met Titanic-ster Billy Zane in de thriller Sniper: Reloaded.

Het tweede seizoen van Black Sails is momenteel te zien op HBO Nederland. De opnames van het seizoen waarin Fruithof te zien is, vinden momenteel plaats in Kaapstad.