De KRO gaat volgend jaar een animatieserie uitzenden gebaseerd op de speelfilm Trippel Trappel Dierensinterklaas

Dat heeft productiehuis il Luster dinsdag bekendgemaakt.

In een reeks van 26 korte afleveringen gaan hoofdpersonen Takkie, Fretje en Kari diverse wetenswaardigheden over dieren behandelen.

Trippel Trappel Dierensinterklaas vertelt over een groep dieren die besluit dat zij ook sinterklaas willen vieren. Om de goedheiligman hun lijstjes te overhandigen, onderneemt het drietal een spannende tocht naar de boot van de Sint.

Succesvol

De animatiefilm draaide afgelopen najaar in de Nederlandse en Belgische bioscopen en trok zo’n 100.000 bezoekers. De belangrijkste stemmen werden ingesproken door Georgina Verbaan, Bartho Braat en Kasper van Kooten.

il Luster werkte vijf jaar aan Trippel Trappel Dierensinterklaas. Het was de eerste avondvullende handgetekende Nederlandse animatiefilm sinds de Ollie B. Bommel-film Als je begrijpt wat ik bedoel uit 1982. Wel kwamen vorig jaar de Pim en Pom-film en de Nijntje-film uit, maar deze waren digitaal geanimeerd.

Meerdere animatiefilms

Op dit moment zijn er meerdere Nederlandse animatiefilms in productie. Zo werkt producent Burny Bos aan een Dikkie Dik- en een Heinz-film.