De Nederlandse producent Revolver Film gaat binnenkort een onbekende roman van schrijfster Jane Austen verfilmen. 

De film heet Love and Friendship en is gebaseerd op Lady Susan, een verhaal dat Austen als tiener schreef. De hoofdrollen zijn voor internationale sterren Kate Beckinsale, Stephen Fry en Chloë Sevigny (Boys don’t Cry).

De opnames van het project, dat op het Filmfestival van Berlijn wordt gepresenteerd, beginnen komende week in Ierland. De romantische komedie vertelt over de beeldschone Lady Susan (Beckinsale), een weduwe die eind achttiende eeuw voor zowel zichzelf als haar dochter op zoek is naar een geschikte echtgenoot.

Het is de eerste maal dat dit specifieke verhaal van de schrijfster van Pride & Prejudice en Sense & Sensibility wordt verfilmd. Austen zelf vond haar boek achteraf te frivool en refereerde er zelf eigenlijk nooit aan.

Coproductie

De film is een coproductie van Revolver Film, de Ierse producent Blinder Films en de Franse producent Chic (Un Prophet). Het is volgens een zegsman van Revolver de eerste maal dat een Nederlandse producent zich waagt aan een Jane Austen-verfilming.

De regie is in handen van Whit Stillman. Het camerawerk komt van de Nederlandse Richard van Oosterhout, die eerder A’dam-E.V.A. en films van Nanouk Leopold draaide.

Het is nog niet bekend wanneer Lady Susan in première gaat.