Het Rotterdamse acteurscollectief Wunderbaum werkt aan haar eerste film. Het project maakt onderdeel uit van The New Forest, een vierjarig project over de veranderingen in de huidige samenleving.

De regie is in handen van Mijke de Jong, die eerder veelgeprezen drama's als Bluebird, Joy en Brozer maakte.

The New Forest, wat ook de werktitel van de film is, volgt in documentaire-stijl opzienbarende start-ups, dwarse burgerinitiatieven en radicale researchers in de stad Rotterdam. Het project wordt gecoproduceerd door Topkapi Films, die eerder hits als Alles is Familie en Alleen maar Nette mensen maakte.

Regisseur De Jong maakte onlangs met de film Brozer ook een film op de scheidslijn tussen feit en fictie. Voor dit project legde zij de laatste maanden van actrice Leonoor Pauw (1956-2013) vast en verwerkte dat tot speelfilm. Ook het collectief Wunderbaum is geïntrigeerd door dit grensvlak tussen documentaire en fictie.

The New Forest moet in première gaan op het volgende International Film Festival Rotterdam. Daarna staan al vertoningen op festivals in Berlijn, Los Angeles en Rio de Janeiro in de planning. Twee derde van het project is al gefinancierd; voor de rest van het budget is Wunderbaum op haar website een crowdfundingactie gestart.