Regisseur Paul Verhoeven en scenarist Gerard Soeteman proberen het oude Crusades-project nieuw leven in te blazen.

Het Franse productiebedrijf Newen heeft interesse om van het epische verhaal over de kruistochten een Engelstalige televisieserie te maken.

Een woordvoerster bevestigt dat Newen "serieuze gesprekken" voert met het tweetal om het project in de nabije toekomst te realiseren. "We zijn nog in een heel vroeg stadium", stelt ze. "Maar we zijn wel heel serieus. We zien een serie voor ons die zich laat vergelijken met Vikings van de History Channel." 

Twee producenten van die serie zijn ook al benaderd om te helpen met de productie van Crusades. Meer kan de zegsvrouw op dit moment niet melden.

Verhoeven zou het project Crusades begin jaren negentig maken in Hollywood, met superster Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Het tweetal had net prettig samengewerkt aan sciencefiction-thriller Total Recall en Schwarzenegger stelde voor een "serieuze Conan the Barbarian" te maken. 

Het script was klaar en de casting was rond toen producent Carolco de stekker uit het peperdure project trok.

De 76-jarige Verhoeven draait momenteel in Frankrijk de psychologische thriller Elle. "Paul Verhoeven is één van de grote, spraakmakende regisseurs van onze tijd. Wij willen hem heel graag helpen om één van zijn niet gerealiseerde droomprojecten alsnog te maken", stelt de woorvoerster van Newen.