Montage of Heck, de geautoriseerde documentaire over het leven van Nirvana-zanger Kurt Cobain, beleeft zijn Europese première tijdens het Filmfestival van Berlijn. 

De film heeft een Nederlands tintje: animatieregisseur Hisko Hulsing werkte mee aan de film, die eerder veel lof oogstte op het Amerikaanse Sundance-festival.

De bijzondere film probeert de kijker mee te slepen in het hoofd van Cobain, die in april 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Dit doet regisseur Brett Morgen (The Kid stay in the Picture) door middel van de schilderijen van Corbain, zijn persoonlijke geluidsopnames en homevideo’s die hij en zijn vrouw Courtney Love begin jaren negentig hebben gemaakt.

De Nederlandse animator Hisko Hulsing werkte namens productiehuis Il Luster in Utrecht met achttien Nederlandse, Belgische en Duitse collega’s aan het project.

HBO

Montage of Heck wordt in april 2015 wereldwijd in de bioscopen uitgebracht en vlak daarna door zender HBO uitgezonden. Ook verschijnt er in mei een groot boek met tekeningen en ander visueel materiaal dat voor de film is gemaakt.

Het is niet de enige Nederlandse bijdrage die in Berlijn te zien is. De roadmovie Zurich, met in de hoofdrol zangeres Wende Snijders, draait in het panoramaprogramma Forum. En de coming of age-films Nena en Dorsvloer vol Confetti zijn geselecteerd voor het jeugdprogramma Generation 14-plus.