Regisseur Nanouk Leopold hoopt aan het eind van het jaar haar zesde speelfilm te gaan draaien. 

Het Nederlandstalige project heet Cobain en vertelt over een tienerjongen die besluit in te grijpen als zijn verslaafde moeder weer zwanger wordt.

De titel verwijst naar de naam van de jongen. Zijn moeder heeft hem verteld dat Nirvana-zanger Kurt Cobain zijn vader was. “De arena waarin het verhaal zich afspeelt is wel zwaar”, erkent Leopold.

“Maar het wordt een ander soort film dan mensen van me gewend zijn. Het is eigenlijk een heel hoopvol verhaal. Cobain is geen slachtoffer, hij is juist een survivor die de kracht heeft iets van het leven te willen maken.”

Meer kleuren

Het scenario is van Stienette Bosklopper, de producent waarmee Leopold ook haar vorige vijf films maakte. “Ik ga mijn stijl ook op het verhaal aanpassen”, stelt Leopold. “Het wordt iets sneller dan mijn vorige verhalen, met meer kleuren en meer muziek.”

De regisseur heeft het project deze week gepresenteerd op de Cinemart van het International Film Festival Rotterdam, waar de makers hebben gepraat met tientallen potentiële financiers. Zij hopen aan het eind van het jaar te kunnen gaan draaien.

Boven is het stil

Cobain zal de zesde film van Leopold worden. Haar laatste titel was de verfilmining van het boek Boven is het stil van Gerbrand Bakker. De regisseur won met haar vijf films talloze prijzen op grote buitenlandse festivals.