Michael Moore is tien jaar geleden met de dood bedreigd door Clint Eastwood. Dat bevestigt de filmmaker op zijn Facebookpagina nadat er eerder geruchten de ronde deden over de bedreiging.

Moore schrijft dat veel mensen hem naar 'het gerucht' hebben gevraagd, omdat het verhaal weer op internet circuleert. De regisseur wil daarom de boel ophelderen.

"Het is deze week tien jaar geleden dat Clint Eastwood tijdens een diner van de organisatie van de The National Board of Review of Motion Pictures tegen mij en het publiek zei dat hij me zou 'doden' als ik ooit met een camera naar zijn huis zou komen om hem te interviewen", aldus Moore.

De Fahrenheit 9/11-filmmaker zei dat hij en de aanwezige gasten dachten dat Eastwood een grapje maakte. Een nerveuze lach volgde, tot ongenoegen van Eastwood. "Ik meen het", beet hij toe. Het publiek werd stil. "Ik schiet je neer".

Gek

De zestigjarige Moore zegt in zijn lange betoog dat hij denkt dat de 84-jarige Eastwood langzaamaan gek wordt. De laatste tien jaar zijn er steeds meer tekenen die daarop wijzen, volgens Moore. Het laatste bewijs zou Eastwood film American Sniper zijn. De film 'herschrijft de geschiedenis' en 'houdt racistische sentimenten in stand', meent Moore.

De nieuwste film van Clint Eastwood, American Sniper, gaat over voormalig Navy SEAL-scherpschutter Chris Kyle, die naar verluidt de meest dodelijke sniper in de Amerikaanse militaire geschiedenis was. Bradley Cooper speelt de hoofdrol en de film is voor zes Oscars genomineerd.

Moore werd afgelopen maand door onder meer Kid Rock voor rotte vis uitgemaakt nadat hij kritiek uitte op de film.