Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones en Kate McKinnon zullen de vier Ghostbusters zijn in de reboot van de populaire filmreeks.

Dat maakt regisseur Paul Feig op Twitter bekend.

McCarthy en Wiig kennen elkaar al van de film Bridesmaids, die Feig overigens ook geregisseerd heeft. Jones en McKinnon zijn beiden collega's bij Saturday Night Live, net als de oorspronkelijke Ghostbusters Bill Murray en Dan Aykroyd.

Opvallend is dat de vier vrouwen allen boven de dertig zijn, wat niet gebruikelijk in Hollywood-films is. Het duurde een lange tijd totdat een nieuwe Ghostbusters-film van de grond kwam; eerder werd volgens The Hollywood Reporter een vervolg met de oorspronkelijke cast afgeschoten, omdat Bill Murray niet voor een nieuw deel wilde tekenen.

Veel interesse

Er was aanvankelijk veel interesse voor een rol in de nieuwe film. Naar verluidt waren ook Jennifer Lawrence en Emma Stone geïnteresseerd. Ook Rebel Wilson liet tegenover NU.nl weten in de race te zijn voor een rol. Die kans is echter niet verkeken, aangezien er nog enkele (vijandige) rollen verdeeld moeten worden.