Studio Disney heeft acteur Chris Pratt op het oog als nieuwe Indiana Jones

Dat meldt de website Deadline woensdag.

De 35-jarige Pratt is gewild in Hollywood sinds zijn hoofdrol in megahit Guardians of the Galaxy. Ook vertolkt hij een grote rol in de nieuwe Jurassic Park-film die binnenkort uitkomt.

Disney overweegt een nieuwe Indiana Jones-film te maken. De studio kocht in 2013 de rechten van studio Paramount. De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis.

Henry Jones

De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.

In het vierde deel, dat zeven jaar geleden uitkwam, leken regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het stokje over te willen dragen aan acteur Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelde.

Oscars

De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) op en wonnen in totaal acht Oscars. Er gaan al jaren geruchten over een mogelijk vijfde deel.