Actrice Anna Kendrick vindt dat er weer meer sprookjes moeten worden voorgelezen. 

De 29-jarige Hollywoodster is zelf vanaf donderdag te zien als Assepoester in de filmmusical Into The Woods, waarin talloze beroemde sprookjes door elkaar worden gegooid.

"Het is geweldig dat er tegenwoordig zo enorm veel sterke kinder- en jeugdromans zijn", stelt Kendrick. "Maar sprookjes moeten niet worden vergeten. Daar kunnen kinderen ontzettend veel van leren."

Dat is ook zeker het geval in Into The Woods, waarin een bakker (James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) door een boze heks (Meryl Streep) het bos in worden gestuurd. Daar moeten zij een aantal opdrachten volbrengen, anders wordt de vloek van kinderloosheid niet opgeheven.

Assepoester

"Iedereen vraagt me al sinds de aankondiging hoe het is om Assepoester te spelen", vertelt Kendrick. "Dat is echt een dingetje. Ik heb er zelf eigenlijk geen seconde bij stilgestaan dat het zo'n enorm iconisch personage is."

De actrice zei ja tegen het project omdat ze graag een keer een musical van componist Stephen Sondheim wilde doen. "Zowel inhoudelijk als muzikaal zitten zijn stukken zo enorm gecompliceerd in elkaar", legt de ster uit Twilight en Up in the Air uit.

"Acteurs noch publiek kunnen tijdens zijn stukken lui achterover leunen en het over zich heen laten komen. Het is alsof je tennis speelt met de nummer 1 van de wereld: je wordt er doodmoe van, maar het haalt wel het beste in je naar boven." Dat zijn sowieso de projecten die Kendrick het liefste opzoekt. "De scripts die ik in één zin kan navertellen, leg ik meestal direct aan de kant", verklapt ze.

Geen diva

Into The Woods bood haar ook de kans om met Meryl Streep samen te werken, een actrice die ze als groot voorbeeld beschouwt. "Iedereen draagt haar op handen, en daar is ook alle reden toe, want zij is simpelweg de meest getalenteerde levende actrice", vindt Kendrick.

"Maar op de set merk je daar niets van. Ze gedraagt zich geen seconde als een diva: ze wil geen enkele voorkeursbehandeling en hangt tussen de opnames gewoon bij de rest van de cast en crew rond."

Pitch Perfect 2

Het volgende grote project van Kendrick wordt Pitch Perfect 2, het langverwachte vervolg op de Glee-achtige film waarmee ze drie jaar geleden een grote hit had. "Als zo'n film uitkomt, word ik weer wat meer herkend op straat", vertelt ze. "Meisjes van veertien spreken je sneller aan dan volwassen fans. Maar zo erg als ten tijde van Twilight wordt het vermoedelijk nooit meer. Ik merk wel dat mijn vaste fanschare ook in leeftijd met mij mee groeit."