Michiel Huisman heeft een hoofdrol te pakken in een nieuwe Amerikaanse thriller. Dat heeft zijn agent maandag bekendgemaakt.

De Nederlandse acteur is binnenkort te zien in 2:22.

De thriller gaat over een man die elke dag dezelfde gebeurtenissen meemaakt die om exact 14.22 uur eindigen. Als hij een vrouw ontmoet van wie het leven door dit patroon wordt bedreigd, besluit Dylan het mysterie te gaan uitzoeken. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door actrice Teresa Palmer (Warm Bodies).

De film wordt geregisseerd door de Australische Paul Currie. Eerder zouden Benjamin Walker en Armie Hammer de hoofdrol in de film gaan spelen. 

Opnames

De opnames van 2:22 zijn net van start gegaan. Het is de tweede keer dat de 33-jarige acteur een hoofdrol in een Amerikaanse productie te pakken heeft.

De eerste grote rol was in het romantische drama The Age of Adaline, waarin de Nederlander het doek deelt met Harrison Ford. Deze film komt komende zomer uit.

Trailer: The Age of Adaline

Bekijk de trailer
Bekijk de trailer

Brad Pitt

Ook was Huisman al eerder te bewonderen in kleinere rollen naast onder meer Brad Pitt (in World War Z) en Reese Witherspoon (in Wild). De acteur is bovendien veelvuldig te zien in hitseries als Game of Thrones en Orphan Black.

Huisman vertrok een paar jaar geleden met zijn vrouw Tara Elders naar de VS om daar carrière te gaan maken.