Noord-Korea dreigt de organisatoren van het filmfestival in Berlijn met ''genadeloze straffen'', omdat daar de film The Interview zou worden getoond. 

De film, waarin Amerikanen een moordaanslag op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un beramen, is er echter niet te zien. Het festival, een van de belangrijkste in Europa, begint op 5 februari.

Mogelijk hebben de Noord-Koreanen twee zaken door elkaar gehaald. Op 5 februari wordt niet alleen het festival geopend, maar begint ook de vertoning van The Interview in de Duitse bioscopen.

'Vijandige reacties'

Wie op internet The Interview en Berlinale (de naam van het festival) aan elkaar koppelt, vindt bovendien een korte film van Ernest Pintoff onder dezelfde naam. Die is echter al jaren geleden op het festival te zien geweest en gaat niet over Noord-Korea.

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA schrijft dat Duitsland zich bij ''de vijandige acties van de VS tegen Noord-Korea'' aansluit.

Mensen die daaraan meewerken en de ''soevereiniteit en waardigheid van de Volksrepubliek (Noord-Korea) beschadigen'', zullen meedogenloos worden bestraft.