Famke Janssen vindt dat Russell Crowe zich niet negatief had mogen uitspreken over oudere Hollywoodactrices die nog steeds rollen aannemen waarin ze jonge vrouwen spelen. "Ik kan me niet herinneren dat hij een vrouw is."

Tijdens de première van haar meest recente film Taken 3 in New York vertelde de actrice tegen US Weekly dat ze het niet eens is met haar mannelijke collega.

Crowe zei in een interview met Australian Women's Weekly dat actrices eens moeten ophouden met jonge vrouwen spelen. "Ik denk dat de vrouwen die zeggen dat ze geen rollen meer aangeboden krijgen, dezelfde zijn die op hun 40e, 45e, 48e nog de rol van onschuldig meisje willen spelen. En dan niet begrijpen dat ze niet meer gecast worden als iemand van 21."

Volgens Janssen had Crowe beter zijn mond kunnen houden. "Het is gewoon zo dat er veel minder vrouwelijke rollen in een gemiddelde film zijn dan mannelijke rollen. Het is heel ongebruikelijk dat vrouwen een hoofdrol krijgen."

Beter verdelen

De Nederlandse actrice die in de Verenigde Staten woont, denkt wel dat het langzaamaan weer beter verdeeld is. "Zeker op televisie gaat het steeds vaker over sterke vrouwen en hun verhalen. Ik denk dat dat een heel goed vertrekpunt is waar we op door moeten gaan."

Ook Jessica Chastain sprak zich eerder uit over de kwestie, de actrice denkt net als Janssen dat Crowe zijn uitspraken beter achterwege had kunnen laten. Meryl Streep nam het voor haar mannelijke collega op. "Zijn woorden zijn overduidelijk uit hun verband gehaald."