De makers van de Lego Movie twijfelen nog of ze verantwoordelijk voor de regie van de volgende film zullen zijn. "We schrijven en produceren wel, maar het is belangrijk dat de film echt iets eigens heeft en daarom is een andere regisseur misschien beter."

Dat zeggen ze in een interview met Empire.

"Een groot deel van de lol is toch ook dat je unieke, getalenteerde mensen vindt die echt weer iets anders kunnen bieden aan een vervolg", aldus Chris Miller, die samen met Phil Lord het succesvolle eerste deel maakte.

Lord sluit zich bij zijn collega aan en voegt daarbij toe dat het een beetje 'saai' zou worden. "Iedere film moet zijn eigen stem hebben en daarbij is het leuk om samen te werken met andere filmmakers."

Dezelfde personages

In het tweede deel zullen voor een groot gedeelte dezelfde personages spelen, maar wel op een andere manier. Het jongetje, dat in het eerste deel met de legopoppetjes speelde is nu ouder en dus zijn zijn personages ook anders.

"We vonden het interessant om te kijken wat voor een effect het ouder worden van de 'bestuurder' heeft op de personages."

Het tweede deel moet in 2018 in bioscopen te zien zijn.

Trailer Lego Movie deel één: