Charlize Theron heeft meer geld geëist nu ze weet wat haar collega Chris Hemsworth verdient voor zijn rol in The Huntsman. De actrice kwam er achter dat ze minder geld kreeg dan haar collega door de hack bij Sony.

Dat meldt Page Six op basis van bronnen.

Theron zou woedend naar de filmstudio zijn gestapt nadat ze ontdekte minder te krijgen voor haar rol in de film, dan Hemsworth voor zijn aandeel verdiende.

"Charlize heeft duidelijk gemaakt dat ze het niet accepteerde minder te verdienen dan Chris. Ze heeft een ongelofelijk goed cv, dus natuurlijk heeft ze haar deal uiteindelijk weten te verbeteren", aldus een ingewijde.

De woede van de actrice zou hebben geholpen: net als haar mannelijke collega krijgt ze nu zo'n 10 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) voor haar rol.

Volgens een bron is dat één van de voordelen van de Sony-hack: eindelijk is duidelijk hoeveel meer mannen krijgen voor hun rollen dan vrouwen en dus kan er iets aan gedaan worden.

Eerder werd al bekend dat Jennifer Lawrence en Amy Adams flink minder hadden verdiend voor hun rol in American Hustle dan mannelijke collega's Bradley Cooper en Christian Bale.