De zwarte komedie Eddy & Coby, met in de hoofdrollen Ton Kas en Cynthia Abma, is geselecteerd voor het Spokane International Film Festival in Washington.

Op dat evenement, dat tussen 5 en 14 febuari plaatsvindt, beleeft de Nederlandse film zijn internationale première.

Dat hebben regisseur Jeroen Annokkee en scenarist Marco Knijnenburg donderdag gemeld. Zij maakten de vijftig minuten durende tv-film als onderdeel van de negende editie van de langlopende reeks One Night Stand.

De film, die werd geproduceerd door Oak Motion Pictures, beleefde zijn wereldpremière afgelopen jaar op het Nederlands Film Festival in Utrecht en werd afgelopen zaterdag op televisie uitgezonden.

Eddy & Coby gaat over een echtpaar van middelbare leeftijd dat uit elkaar groeit. Terwijl Eddy zich voornamelijk bezighoudt met zijn duistere misdaadzaken, gaat Coby volledig op in haar gezondheidsmanie en haar relatie met de veel jongere health coach Patrick (Roger Carvalho).

Prijzen

Als Eddy na een ongeluk bijna geheel verlamd uit het ziekenhuis komt om thuis te revalideren, ontstaat er een gecompliceerde driehoeksverhouding.

Jeroen Annokkee studeerde in 2000 af aan de Filmacademie en heeft sindsdien tal van commercials, korte films en televisiekomedies geregisseerd. Met zijn films won hij meerdere prijzen, zoals de Gouden Film Award in 2003 (voor de film Roadkill) en een Gouden Loeki in 2005.

Ook maakte hij (samen met Dennis van de Ven) de korte film Suiker, die op talloze internationale filmfestivals werd bekroond.