Duncan Jones, de regisseur van Warcraft, hoopt het succes van Lord of the Rings te evenaren.

Dat zegt hij in gesprek met de Chinese website Mtime, schrijft Man Made Movies.

De regisseur noemt Peter Jackson (regisseur van Lord of the Rings) een groot voorbeeld. "Jackson heeft fantastisch werk afgeleverd met de allereerste Lord of the Rings-film. Het is hem gelukt om het universum van Tolkien op beeld interessant genoeg te maken", vertelt Jones.

"Het zorgde ervoor dat heel veel mensen meer over het universum te weten wilden komen. Dat wil ik ook doen met Warcraft; mensen moeten er verslaafd aan raken. Het is mijn taak om in de eerste film de belangrijke personages, gebieden en culturen zo goed mogelijk te beschrijven. Als ik dat goed doe, dan willen mensen vanzelf meer."

Eerste contact

De zoon van David Bowie kan al wat meer vertellen over de plot van Warcraft. "Al gelijk waren we over het verhaal eens. We gaan naar het eerste contact tussen de mensen en de orks. Dat is in mijn ogen een goede keuze. Er zijn namelijk veel bezoekers die nog niets van het Warcraft-universum weten." vervolgt hij.

"Warcraft moet over helden gaan, die een conflict tussen twee partijen willen voorkomen", besluit Jones. Het is de bedoeling dat Warcraft op 11 maart 2016 verschijnt.