Actrice Halle Berry heeft haar rol in de televisieserie Extant aangenomen omdat producent Steven Spielberg daarbij betrokken is. "Het is geen naam om je neus aan af te vegen" zegt de actrice tegen Veronica Magazine.

Berry heeft een voorliefde voor sciencefictionverhalen. "Ik was een groot ET-fan. Daarom was ik ook zo opgewonden toen ik hoorde dat Steven Spielberg hierbij betrokken was. Hij maakt precies het soort sciencefiction waar ik van hou: het heeft een hart en is een soort van bovennatuurlijk."

De serie vertelt het verhaal van astronaut Molly Woods, die zwanger terugkeert na een jaar op solomissie in de ruimte. Berry las het script toen ze zelf net zwanger was. Mede daardoor greep de rol haar zo aan.

Goede moeder

"Molly zat al in mijn DNA. Ik begreep op een fundamentele manier haar strijd om tijd voor zichzelf te vinden. En om tegelijkertijd een goede moeder te zijn. Diezelfde worsteling heb ik sinds mijn kinderen geboren zijn."

De overstap van film naar televisie was voor de actrice niet moeilijk. "De beste scripts worden geschreven voor tv. Dat is een realiteit waar acteurs al jaren over praten." De sciencefictionserie Extant is op zaterdagavond te zien bij Net5.