Het International Film Festival Rotterdam opent woensdag 21 januari met de internationale première van de politieke thriller War Book

Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Ook de afsluiter is onthuld: op zaterdag 31 januari is A Most Violent Year te zien.

IFFR-directeur Rutger Wolfson is blij met deze twee titels. "War Book is een actuele en relevante film die volledig past bij de hedendaagse kwesties die we onderzoeken tijdens het komende IFFR. Een perfecte film om het festival mee te openen én op te nemen in ons themaprogramma Everyday Propaganda", aldus Wolfson.

War Book gaat over een groep hoge Britse overheidsfunctionarissen die drie middagen bijeenkomen om een 'war book' te ontwikkelen, een scenario voor het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt.

Slotfilm

De slotfilm gaat over een ambitieuze immigrant die uit alle macht probeert zijn bedrijf en zijn gezin te beschermen in het New York van 1981. "J.C. Chandors A Most Violent Year is een prachtige film van een enorm getalenteerde en ambitieuze auteur. Beide films bevatten geweldige performances en we zijn erg enthousiast over deze films als opening en afsluiter van IFFR 2015", vervolgt de IFFR-directeur.

Het complete programma van de 44e editie van het Film Festival is vanaf 14 januari te bekijken op de website van het IFFR.