De superheldenfilms geregisseerd door Christopher Nolan zijn veel te duister en zwaar voor het huidige publiek. Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn denkt dat mensen tegenwoordig liever op wat grappigers zitten te wachten.

Dat vertelt de regisseur in een interview met SFX Magazine, weet The Hollywood Reporter.

"Mensen willen plezier en kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. Kijk maar naar het succes van Guardians of the Galaxy", aldus Vaughn over het succes van de meest recente superheldenfilm, die wereldwijd zo'n 280 miljoen euro ophaalde.

Christopher Nolan regisseerde de laatste Dark Knight-films, waarin de verhalen rond het personage Batman duister en zwaar waren en er weinig ruimte was voor humor. "Hij is daar toen mee begonnen, die duistere stijl. Ik denk dat mensen daar genoeg van hebben."

De regisseur hoopt dat zijn kijkers dan ook in zijn films zien dat hij juist van dat duistere af wil. Zijn aankomende film Kingsman: The Secret Service met Colin Firth in de hoofdrol is geen komedie, maar moet wel grappig zijn. "Het is een serieuze film, maar we vinden wel dat we ons zelf moeten toestaan wat plezier te hebben."

Trailer: Kingsman: The Secret Service