De komedies The Interview en A Million Ways To Die In The West en actiefilm Transformers 4: Age Of Extinction zijn grote kanshebbers bij de uitreiking van de Razzie Awards eind februari.

De shortlist voor de prijzen voor slechtste filmproducties van het jaar is zondagavond naar buiten gebracht.

De omstreden komedie The Interview, over twee domme televisiemakers die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un te vermoorden, maakt kans in een groot aantal categorieën. Stemmers kunnen voor de film kiezen als slechtste film van het jaar, slechtste duo (hoofdrolspelers James Franco en Seth Rogen) en slechtste acteur (beide hoofdrolspelers afzonderlijk).

Ook A Million Ways To Die In The West van en met Family Guy-bedenker Seth McFarlane maakt goede kans op een aantal beeldjes. De film, over een schapenboer die verliefd wordt op de vrouw van een wildwest-crimineel, komt acht maal op de shortlist voor.

Ook Transformers 4 komt acht keer voor op de lijst. Andere titels die vaak worden genoemd zijn The Expendables 3 en Sex Tape, beide zes maal.

Oude actiehelden

Transformers 4 is onder meer in de categorie slechtste duo voorgedragen voor "elke combinatie van twee robots". De film moet het onder meer opnemen tegen "de hele cast van The Expendables 3".

Het derde deel in de reeks over een stel oude actiehelden maakt maar liefst drie maal kans in de categorie slechtste bijrol: Kelsey Grammer, Mel Gibson en Arnold Schwarzenegger kunnen worden gekozen.

Het zou voor de voormalig gouverneur van Californië zijn tiende nominatie zijn. Slechts één maal verzilverde de ster de prijs: hij won in 2005 het beeldje als "slechtste verliezer van de afgelopen 25 jaar".

De definitieve nominaties worden op 14 januari bekendgemaakt, een dag voordat de nominaties voor de Oscars worden geopenbaard.