Oscarwinnaar Forest Whitaker (The Last King of ScotlandPlatoon) is zeer verheugd met zijn rol in Taken 3. Daarom ziet hij graag een vervolg op het derde deel komen.

Dat zegt de acteur in gesprek met NU.nl.

Whitaker werd spontaan enthousiast toen hij nadacht over een mogelijk vierde deel. "Ja, het lijkt me erg cool om dat te doen", laat de 53-jarige acteur weten. "Ik vind Franck ook zo'n leuk personage om te spelen."

De Oscarwinnaar speelt in Taken 3 de rol van politieagent Franck Dotzler, die het op moet nemen met Liam Neesons personage Bryan Mills. "Hij heeft zo'n interessante persoonlijkheid en geschiedenis; dat kun je in een andere film verder uitddiepen. Ik heb ook het open einde gezien, en daar schrok ik eerlijk gezegd van. Ik wist niet dat het zo zou eindigen. Maar een nieuwe film zou wel heel erg tof zijn, ja."

De acteur moet dat nog wel overleggen met regisseur Olivier Megaton. "Kan iemand dat misschien aan hem vragen? Ik ben hoe dan ook enthousiast."

Wu-Tang Clan

Acteur Whitaker heeft een goede band met Wu-Tang Clan, maar heeft vooralsnog het nieuwe album A Better Tomorrow nog niet geluisterd. "Ik heb het helaas heel erg druk gehad, maar na januari ben ik voorlopig klaar met alles en kan ik de tijd nemen om de volledige plaat te beluisteren."

Rapper RZA en Whitaker kennen elkaar van het maken van de film Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999), waarvoor eerstgenoemde de soundtrack gemaakt heeft, met daarin ook citaten van Whitaker uit de film. "Hij is geweldig, en ik kan niet wachten om zijn en Wu-Tang Clans nieuwe album te horen."