Katja Herbers is niet van plan haar werk in Nederland op te zeggen nu het met haar carrière in de Verenigde Staten goed gaat. "Het is prima te combineren en dat wil ik ook blijven doen."

In een interview met NU.nl vertelt de Divorce-actrice dat haar werk in Nederland makkelijk te combineren is met haar werk in Amerika, waar ze te zien is in de series Manhattan en The Americans.

"Voor het derde seizoen van Divorce ben ik in totaal ongeveer twee weken op de set geweest. Het is helemaal niet lastig om dat tegelijk te doen met die serie in de Verenigde Staten. Sterker nog: ik vind het belangrijk om verschillende dingen te doen. Dat maakt het interessant."

Zondag 4 januari start het derde seizoen van de hitserie op RTL 4 en als het aan Herbers ligt, die in de serie Joyce speelt, gaat Divorce nog wel even door. "Het is een heel veranderlijke serie en een rol die me blijft uitdagen. Ik denk dat we nog wel een paar seizoenen door kunnen gaan."

Een einde voor de tv-serie in de vorm van een film, zoals Gooische Vrouwen dat ook al eens kreeg, lijkt de actrice ook een goed idee. "Ik denk dat je prima anderhalf uur kunt vullen met de personages."

Personage

Het personage van Herbers heeft een relatie met Joris (Waldemar Torenstra) en wringt zich soms in vreemde bochten om die relatie staande te houden.

"Sommige mensen zullen haar misschien gek vinden, maar ik heb bij Joyce altijd het gevoel dat het ergens vandaan komt. Ze raakt gewoon erg in paniek als ze het gevoel heeft dat ze Joris kwijt raakt. Ze mist een filter: heeft niet altijd door wat de maatschappelijke norm is. Dat maakt het heel interessant om haar te spelen."

Hoewel de serie zo'n 2 miljoen kijkers heeft, heeft Herbers er nog geen last van dat ze constant wordt herkend op straat. "Ik zie het wel om me heen, bij collega-acteurs, maar maak het zelf niet echt mee. En dat vind ik helemaal niet erg, laat mij maar lekker met rust."

Het derde seizoen van Divorce start zondag 4 januari om 21.00 uur