Een film met Jennifer Lawrence lijkt bijna altijd gegarandeerd een hit te worden. De 24-jarige actrice sleepte afgelopen jaar het meeste geld binnen voor de Hollywoodbonzen, 

Dat berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Lawrence verdiende in 2014 het allermeest van alle acteurs en actrices in Hollywood met haar films The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en X-Men: Days of Future Past. De blockbusters brachten in totaal wereldwijd ruim 1,1 miljard euro in het laatje.

Chris Pratt staat op de tweede plek. De Hollywoodhunk was afgelopen jaar te zien in Guardians of the Galaxy en te horen in The Lego Movie. De films brachten gezamenlijk zo'n 982 miljoen euro op. Scarlet Johansson is derde in de lijst. Haar films Captain America: The Winter Soldier, Lucy en Under the Skin leverden 964 miljoen euro op.

Adam Sandler

De acteurs die het meeste betaald krijgen zijn niet altijd de acteurs die het meeste geld verdienen voor de filmstudio's. Dat bleek begin deze week toen Forbes een tegenovergesteld lijstje publiceerde. Hieruit bleek dat films van Adam Sandler het minst opbrengen in vergelijking met het salaris dat hij krijgt betaald. De komisch acteur haalt slechts 3,20 dollar binnen voor iedere dollar die hij betaald krijgt.