Amerikaanse media zijn niet erg positief in hun recensies over de komedie The Interview

Na de online release van The Interview op woensdag recenseerden verschillende media de komedie. De meningen waren niet erg positief.

Rondom de filmover een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jung Un, was behoorlijk wat commotie nadat Sony gehackt was. Toch besloot de producent de film woensdag online beschikbaar te stellen tegen betaling. Donderdag is de film ook in honderden theaters in Amerika te bekijken.

Bekijk de trailer:

Hieronder een overzicht van de meningen van Amerikaanse recensenten:

Dutje

"Het is echt niet mogelijk dat Noord-Korea Sony hackt vanwege deze film", schrijft de website Wired. "Het is een komedie en het is oké. Ik heb een paar keer gelachen. (..) Als ik de film in de bioscoop had gezien, was ik de zaal niet uitgelopen, maar misschien had ik wel even een dutje gedaan."

Filmwebsite Deadline is ook niet erg positief. "Grappen komen niet aan (..) Het is een enorm stomme film en met stom bedoel ik niet op een goede manier; het soort dat je zo hard aan het lachen maakt dat je vergeet je te schamen. (..) Na de eerste helft van de film zakt de humor een beetje in, alsof Rogen en collega-regisseur Goldberg alleen twee grappen en een exploderend hoofd in de aanbieding hadden."

Terroristische aanval

"Noord-Korea kan rustig ademhalen: Amerika komt er het allerslechtst vanaf", concludeert Variety. "Deze halfbakken show is eerder een soort terroristische aanval tegen elk publiek dat niet zoveel zin heeft in grappen over anale penetratie."

"Misschien vind je The Interview te gek, misschien vind je 'm ook wel verschrikkelijk. Maar als je hoopt op overtuigende, politieke satire, dan kom je bedrogen uit", schrijft de recensent van Time.

Ook The Wall Street Journal is duidelijk in haar oordeel. "Franco trekt schaamteloos gekke gezichten zodat we snappen dat hij grappig doet, maar dat is hij niet. (..) The Interview is een marteling van ongeveer het begin tot het einde." 

Positief

Een aantal media is wat positiever gestemd over de film van Franco en Rogen. "Ook al is het niet de meest scherpe, politieke satire van z'n tijd, The Interview is een slimme, ongeremde en extreem grappige parodie", schrijft IGN. "Deze komedie maakt mensen aan het lachen en dat is ook de bedoeling van de makers geweest."

The Rolling Stone vindt The Interview ook een geslaagde film. "De missie van de film is om het publiek te laten plassen van het lachen. Dat is gelukt. Het is ontzettend grappig."