De op woensdag uitgebrachte film The Interview is een succes op de illegale downloadsites. De film is namelijk maar liefst 430.000 keer gedownload.

Dat meldt Variety donderdag.

Binnen zestien uur is dat aantal bereikt. Waarschijnlijk komt het hoge aantal doordat The Interview voorlopig alleen in de Verenigde Staten te bekijken is. Gezien de wereldwijde interesse is de film snel op de illegale websites beland.

De première van de film werd eerder nog afgelast na dreigementen van hackers. Veel bioscoopketens besloten de vertoning van de The Interview te schrappen.

Bekijk de trailer:

Nederland

Het is nog onduidelijk of de komedie ook in Nederland te zien zal zijn. Universal Pictures, die de titels van Sony in Nederland uitbrengt, weet nog niet of de film ook in Nederland uitkomt. De titel is echter nog niet van de releaselijst geschrapt.

Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, liet eerder weten de omstreden komedie te gaan draaien als Universal The Interview gaat aanbieden.

De film over een fictief complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden, leidde eerder al tot een cyberaanval op Sony.