Thunderbirds Are Go! verschijnt volgend jaar bij de commerciële Engelse zender ITV, en daarvan zijn nieuwe beelden vrijgegeven.

Dat blijkt uit opgedoken beelden op Youtube.

De vijftigjarige verjaardag van de populaire serie wordt volgend jaar gevierd met een nieuwe animatieserie. Het is vooralsnog niet bekend wanneer in 2015 de serie uitgezonden zal worden, maar wel weet men nu zeker dat de Thunderbirds weer terugkeren.

Thunderbirds Are Go! wordt een animatieserie van 26 afleveringen van elk een half uur. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Weta Workshop, de producent die ook de special effects in onder meer The Hobbit en Avatar maakte.

International Rescue

Ze heeft dezelfde karakters als de originele sciencefictionpoppenserie uit de jaren 60. Thunderbirds draaide om de organisatie International Rescue die in de 21e eeuw met geavanceerde raketten, voertuigen, vaartuigen en machines te hulp schoot bij rampen.

Er zijn 32 afleveringen en 3 films van gemaakt. De eerste aflevering werd in 1965 uitgezonden. De populaire serie werd in 1990 opnieuw uitgezonden.

De Brit Gerry Anderson, bedenker van de Thunderbirds, overleed in 2012 op 83-jarige leeftijd.

Bekijk de beelden: