Het jaar 2014 bracht de kijker niet een, maar twee Flikken Maastricht-seizoenen. Dat vond hoofdrolspeelster Angela Schijf echter iets te veel.

Dat vertelt ze aan Mikro Gids.

Het was de eerste keer dat er twee seizoenen in een jaar werden opgenomen. "Het was een mooi experiment, waarvan ik niet zeker weet of het voor herhaling vatbaar is", vertelt de actrice. "Anders gezegd: het was gewoon retezwaar."

Schijf legt het uit. "Acht maanden met lange draaidagen, weinig slapen en in de weekends het volle leven thuis, dat is een aanslag op jezelf. Ik wil niet negatief doen, want het is ook superleuk om zo gefocust bezig te zijn met je vak. Gelukkig heb ik een fantastische man die een nog fantastischer vader is."

Gouden Televizier-Ring

Flikken Maastricht werd dit jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring. "Het was ontzettend leuk om zo'n mooie prijs te krijgen. Ik ben een maand lang alleen maar gefeliciteerd, ook in België, vertelt de actrice trots. "Het is wel een producentenprijs, dus die ring ligt nu vast mooi te zijn onder een stolpje bij Avtrotros. Stiekem had ik zelf ook een pinkringetje gehad."