Voor de tweede keer op rij is Adam Sandler de meest overbetaalde acteur van het jaar.

Dat heeft Forbes berekend.

Forbes maakt de lijst op basis van de laatste drie films van een acteur of actrice tussen juli vorig jaar en juni dit jaar. Daarbij wordt gekeken naar wat diegene betaald krijgt voor zijn of haar rol, het budget voor de film en de overige kosten zoals promotie.

Verliezen

De komisch acteur haalt 'slechts' 3,20 dollar binnen voor iedere dollar die hij betaald krijgt. Hij maakte de verliezen van de films Jack and Jill en That's My Boy nog goed met het succes van Grown Ups 2.

Johnny Depp staat op een tweede plaats (4,10 dollar per verdiende dollar). Hij zag zijn waarde dalen vanwege gebrek aan succes met The Lone Ranger en Dark Shadows. Achter Depp volgen Ben Stiller, Ryan Reynolds en Tom Hanks.

Uit uitgelekte correspondentie van Sony bleek al dat Sandler fel bekritiseerd wordt voor zijn beperkte verdiensten door medewerkers van de filmstudio. Zijn loon werd 'disproportioneel' genoemd en zijn werk 'alledaags en cliché'.

Sony hoeft zich momenteel niet druk te maken om Sandler: hij sleepte bij Netflix een deal binnen om voor de digitale dienst vier films te produceren.

Bekijk video: