Een activist uit Toronto heeft opgeroepen tot actie om The Interview toch te vertonen. Via een Facebookpagina hebben hij en tienduizenden mensen al aangegeven naar de protestvertoning in Toronto en Montreal te gaan.

Dat schrijft The Hollywood Reporter

Eerder werd duidelijk dat Sony de première van The Interview heeft afgelast, vanwege de dreigementen aan het adres van Sony en mensen die de film wilden gaan zien. In de dreigementen werd verwezen naar de aanslagen van 11 september 2001. 

'Onzin'

Activist Taylor Scollon vindt dat 'onzin', zo schrijft hij op de Facebookpagina. Hij roept Canadezen op om naar twee geplande protestvertoningen te komen. Die zouden op 8 en 15 januari in Toronto en Montreal moeten plaatsvinden. Hiermee wil Scollon de door hem genoemde 'krankzinnige dictator Kim Jong Un' uitdagen.

"Ik weet niet eens of het een goede film is, maar ik vind dat we toch moeten proberen om de film te vertonen", schrijft Scollon.

Toegangsprijs

De activist heeft geen kopie om de film te vertonen, maar hij roept makers Seth Rogen, James Franco en producent Sony op om hem hierbij te helpen. "Kom op Sony, je kunt het net zo goed weggeven na alles wat er gebeurd is."

De toegangsprijs voor de Canadese protestvertoningen zal 20 dollar (16,30 euro) zijn. Dat geld gaat naar de organisatie 'Liberty in North Korea'.

Video: Trailer The Interview