Brad Pitt hoeft geen juryplicht te vervullen. De superster was vrijdag opgeroepen om zich te melden bij de rechtbank. Maar de rechter oordeelde dat zijn aanwezigheid iedereen te veel afleidde.

Dat meldt The Daily Mail zaterdag.

Pitt was op tijd aanwezig in de rechtbank van Los Angeles om zijn burgerplicht te vervullen en plaats te nemen in een jury. Maar na ampel beraad liet de rechter de acteur weten dat hij weer huiswaarts kon keren. Door de aanwezigheid van de superster zouden de andere juryleden zich vermoedelijk niet goed op de zaak die werd behandeld kunnen concentreren.

Teleurgesteld

Volgens insiders was Pitt enigszins teleurgesteld door het besluit. Hij had het naar verluidt een interessante ervaring gevonden. De laatste maal dat de acteur zich moest melden voor juryplicht was in 2003. Hij trakteerde toen zijn mede-juryleden op een lunch.

Pitt is overigens niet de eerste megaster die dit overkomt. Ook Tom Hanks werd naar huis gestuurd toen bleek dat de juryleden te veel geïntimideerd waren door de aanwezigheid van een beroemdheid in hun midden.

Juryleden worden willekeurig geselecteerd op basis van rijbewijsnummers. Pas als de eigenaar van het rijbewijs zich bij de rechtbank meldt, wordt duidelijk of het een bekend persoon is of niet.