Katja Herbers gaat de hoofdrol vertolken in De Helleveeg, de verfilming van het boek van A.F.Th. van der Heijden. 

Dat meldt de Volkskrant zaterdag.

De actrice speelt de rol van Tiny, een vrouw van wie het leven door een vreselijke gebeurtenis is verpest. Maar gaandeweg laat Tiny in haar latere leven steeds meer de wraakzucht toe. 

De financiering van het project is bijna rond. De film wordt geregisseerd door André van Duren en geproduceerd door Matthijs van Heijningen. Het tweetal maakte eerder het misdaadepos De Bende van Oss en de verfilming van het boek Kees de Jongen. Van Heijningen produceerde al eerder een andere bioscoopbewerking van een boek van A. F. Th. van der Heijden, Advocaat van de hanen.

Verenigde Staten

Herbers werkte het afgelopen jaar vooral in de VS, waar zij een hoofdrol heeft in de hitserie Manhattan. De reeks vertelt over de wetenschappers die in de jaren veertig de atoombom ontwikkelden. Verder heeft ze een bijrol in de spionageserie The Americans. In Nederland draait de actrice het komende jaar ook een nieuw seizoen van Divorce en de komedie Mannenharten 2.

De actrice bekent in de Volkskrant verder dat ze is benaderd voor een groot Hollywood-project. Ze heeft het aanbod moeten afwijzen omdat de opnames samenvielen met het tweede seizoen van Manhattan. "Ik was niet erg enthousiast over het script. Maar het ging wel om een film van 100 miljoen. Als je daarin meespeelt, betekent dat echt wel iets." Zij zou de vrouwelijke hoofdrol spelen. "Wat in Hollywood betekent dat je met de mannelijke hoofdrolspeler naar bed gaat.”