Sony is niet heel blij met de uitspraken van president Obama, die vrijdagavond zei dat het schrappen van The Interview een fout was.

Dat zegt voorzitter Michael Lynton in gesprek met CNN.

Lynton wijst naar de bioscopen. "De president heeft het fout. Wij hebben de film geschrapt omdat geen enkele bioscoop de film wilde vertonen. Wij bezitten de bioscopen niet", aldus de voorzitter.

De voorzitter is teleurgesteld in de uitspraken van de president van de Verenigde Staten. "Volgens mij snapt hij niet helemaal hoe het schrappen van The Interview in zijn werk gaat, stap voor stap. Wij hebben nooit de hackers hun zin gegeven. We willen nog altijd dat de mensen deze film zien."

Noord-Korea

De FBI zegt over genoeg informatie te beschikken om te concluderen dat de Noord-Koreaanse overheid verantwoordelijk is voor de grote Sony-hack. 

Ook president Obama bevestigt dat Noord-Korea achter de aanval zit. Het land kreeg daarbij geen hulp van een ander land, aldus de Amerikaanse president. "Ze hebben een hoop schade aangericht en we zullen weloverwogen reageren op een door ons gekozen tijdstip. Als we niet correct reageren zal dit niet alleen films raken, maar onze hele economie."

De Amerikaanse president stelt dat hoewel de beveiligingssystemen steeds beter worden, hackers ook steeds slimmer worden. "We kunnen geen samenleving hebben waarin een dictator ons censuur oplegt. Als ze een satirische film kunnen stoppen, dan kunnen ze vervolgens nog andere films of documentaires voorkomen. Dat moeten we niet willen", aldus Obama.

Video: Sony wil The Interview alsnog uitbrengen

Fout

Obama denkt dat Sony een fout heeft gemaakt door de film te schrappen, zo zegt hij in een persconferentie. "Sony is een bedrijf dat veel schade heeft geleden. Ik heb sympathie voor hun zorgen. Maar ik denk wel dat ze een fout hebben gemaakt door de film te schrappen".

"Ik zou willen dat ze [Sony] eerst met mij hadden gesproken. Dan zou ik de studio hebben verteld dat ze zich niet zouden moeten laten intimideren", aldus Obama. "Het idee dat een satirische film met Seth Rogen en James Franco tot dit soort acties kan leiden, zegt ook heel wat over dit regime."