Acteur Liam Neeson is naar eigen zeggen helemaal klaar met romantische komedies.

Neeson wordt dankzij het grote succes van Taken steeds vaker gevraagd voor actiefilms. "Ik moet er soms wel even om lachen", geeft Neeson aan NU.nl toe. "Dan lees ik het script en zie ik dat er eerst een 35-jarige actieheld in voorkwam, en nu ineens een 55-jarige held."

Toch is dat niet het enige wat Neeson voortaan wil doen. "Gelukkig doe ik volgend jaar met Martin Scorcese een hele leuke film (Silence, red.). Deze speelt zich af in de zeventiende eeuw in Japan. Het gaat over twee jezuïte priesters die in het land het christendom willen verspreiden. Nou, dat gaat zeker niet de goede kant op."

Absoluut geen romkoms

Een film à la Love Actually zou de acteur echter niet meer willen doen. "Weet je wat het is, ik ben er gewoon klaar mee. Dit jaar verschenen er weer vijf à zes kerstfilms in hetzelfde genre, maar hoe leuk ik ze ook vind, ik heb er niet zoveel meer mee", vervolgt Neeson.

"Wel zou ik graag een echte romantische film willen doen. Eentje waarin ik de hoofdrol speel, en een vrouw van mijn leeftijd ontmoet. Pure romantiek. Dat heb ik nog niet gedaan. Een romkom als Love Actually heb ik gedaan en is een klassieker geworden. Nou, dan is het toch klaar?"

Video: Trailer Love Actually