Seth Rogen en James Franco zullen de komende dagen geen interviews meer geven wegens terreurdreiging.

Dat meldt Buzzfeed.

De twee hebben een optreden bij Buzzfeed Brews geannuleerd. Het is bevestigd dat de acteurs ook hun interviews hebben afgezegd bij Watch What Happens Live, Late Night With Seth Meyers, The Tonight Show With Jimmy Fallon en Yahoo.

De annuleringen volgen op een nieuw dreigement van hackersgroep Guardians of Peace. "Op de plekken en tijden waar The Interview vertoond wordt zullen we laten zien welk lot degenen die grappen maken over terreur tegemoet gaan. De wereld zal binnenkort zien wat voor een verschrikkelijke film Sony Pictures Entertainment gemaakt heeft", zo dreigt de groep in een verklaring in gebroken Engels.

De groep is ook verantwoordelijk voor de grootschalige inbraak in de computers van de filmmaatschappij.

Liquidatie

Rogen en Franco promoten momenteel hun nieuwe film The Interview in New York, tot groot ongenoegen van de anonieme groep. De hackers en dreigers worden gelinkt aan Noord-Korea, dat openlijk heeft geprotesteerd tegen de film.

De dictatuur met aan het hoofd Kim Jong-un speelt een hoofdrol in de komedie waarin de twee acteurs erop uit gaan om Kim te liquideren. Noord-Korea noemde de film eerder al een oorlogsdaad en dreigde met tegenmaatregelen.

Hoewel de optredens voor de zekerheid zijn afgezegd, heeft het Amerikaanse Homeland Security gemeld dat de nieuwe dreigementen ongeloofwaardig zijn, meldt TMZ.

"We zijn nog steeds aan het kijken hoe geloofwaardig deze dreigementen zijn, maar er is op dit moment geen geloofwaardige informatie die wijst op een plot tegen bioscopen binnen de VS", zo meldt een woordvoerder. Wel roept de veiligheidsdienst op de autoriteiten in te schakelen, mocht iemand iets vreemds zien.

Vorige week werden in Los Angeles ook op het laatste moment interviews afgezegd van het acteursduo. Toen werd er niet bij gemeld om welke redenen de maatregel werd getroffen.

Première

De première van The Interview is afgelast. Dat meldt Hollywoord Reporter..

Een woordvoerder van de bioscoopketen Landmark bevestigt dat de première in de Sunshine Cinema in New York niet doorgaat. De annulering volgt op de dreigementen die werden geuit.

Sony geeft aan de bioscopen de keuze of ze wel of niet doorgaan met de vertoning van The Interview. Dat meldt Variety.

Filmstudio Sony wil ondanks de terreurdreiging van hackersgroep Guardians of Peace doorgaan met de vertoning van The Interview, maar zal bioscopen niet dwingen hun toezegging de film te vertonen na te komen. Dat blijkt uit een rondgang bij de bioscopen door Variety.

"Het is een ongelukkige situatie", meldt Tom Stephenson, directeur van Look Cinemas. "Als zij het uitgeven, zullen wij het vertonen. Censuur is een slechte zaak." De meeste bioscopen hebben aangegeven door te gaan met de vertoning, maar overwegen wel extra veiligheidsmaatregelen. Amerika's vier grootste bioscoopketens AMC, Regal, Cinemark en Carmike zagen hun aandelen dalen nadat de anonieme groep dreigde met terreur.