De nieuwe Bond-film Spectre dreigt nu al over zijn budget heen te gaan. Het budget is rond de 300 miljoen dollar (242 miljoen euro).

Dat blijkt volgens CNN uit interne memo's van studio Sony die zijn uitgelekt door de enorme hack die het bedrijf heeft getroffen.

Het budget van Spectre is bekend geworden uit een correspondentie tussen MGM, het overkoepelende bedrijf dat de film produceert, en producent Barbara Broccoli die de rechten van 007 beheert. Met 300 miljoen dollar (ongeveer 240 miljoen euro) zou Spectre een van de duurste films ooit zijn.

Jonathan Glickman, de baas van MGM, doet in de mailwisseling diverse suggesties om het budget binnen de perken te houden. Zo zou een nachtscène niet bij een villa in Rome moeten worden gedraaid, maar in de studio in Londen.

Zonder regen

En een achtervolging in een trein zou "ook wel met drie in plaats van vier wagons" kunnen. De dramatische slotscène kan ook wel zonder regen, stelt Glickman.

Uit de correspondentie blijkt verder dat acteur Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) is afgevallen bij de casting, omdat hij te duur was. In plaats van Ejiofor is Andrew Scott (schurk Moriarty uit Sherlock) gecast als nieuwe MI6-baas 'C'.

Ook wordt er gesproken over een 'lesbische schurk' en bevestigt de correspondentie dat grote schurk Blofeld terugkeert.