In een nieuwe e-mail door de groepering die achter de grootschalige hack van Sony Pictures zit, worden ook de gezinnen van medewerkers van de filmafdeling bedreigd.

Dit meldt Variety, dat de volledige brief gepubliceerd heeft.

Hierin roept hackersgroepering Gop, wat zou staan voor Guardians of Peace, medewerkers op om individueel namens Sony schuld te bekennen. Doet een werknemer dit niet, dan zijn "niet alleen jij, maar ook je gezin in gevaar".

Gelekte gegevens

In welk opzicht wordt niet duidelijk uit de e-mail, maar de hackers beschikken sowieso over verschillende persoonsgegevens van de Sony Pictures-medewerkers.

Die werden buitgemaakt via de cyberaanval op de computers van Sony, samen met nog te verschijnen films en scripts, gevoelige bedrijfsdocumenten en documenten met wachtwoorden voor verschillende Sony-diensten.

Een deel van de gestolen data is in de twee weken na de hack al online gezet. Dit nadat Sony niet zou hebben voldaan aan een door de hackersgroepering gesteld ultimatum.

Daders onbekend

Het is echter niet duidelijk wat de organisatie precies eist. In de recente e-mail wordt Sony opnieuw opgedragen om te gehoorzamen, anders zal de groepering het bedrijf "van de aarde verwijderen".

Wie er precies achter de hack zit, is nog altijd onduidelijk. Onder meer de FBI onderzoekt de zaak, maar heeft tot nu toe nog geen dader aan kunnen wijzen.

Geruchten wijzen op mogelijke betrokkenheid van Noord-Korea wegens het aankomende The Interview. Deze film van Sony Pictures, met acteurs Seth Rogen en James Franco, drijft de spot met leider Kim-Jong Un. 

Sony ontkende onlangs nog dat het Noord-Korea aanwijst als bron van de hack. De software die bij de cyberaanval werd ingezet, is echter al eerder gebruikt bij een aanval op Zuid-Korea. Ook daar wordt Noord-Korea verantwoordelijk voor geacht.