De 24ste James Bond-film zal de titel Spectre dragen.

Dat maakt regisseur Sam Mendes bekend tijdens de officiële aankondiging van de film in Pinewood Studios, Engeland.

Spectre wordt de komende tijd opgenomen in de eerdergenoemde filmstudio, maar ook in Rome, Mexico-Stad, Marokko en Oostenrijk. Er is voor de film een nieuwe auto ontwikkeld; de Aston Martin DB10. 

Naast de titel van de 24ste James Bond-film maakte de regisseur ook de cast bekend. Zo zullen Daniel Craig, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris en Ralph Fiennes weer aanschuiven. Nieuwkomers in de film zijn Andrew Scott, die de rol van vertolkt van MI6-lid Denby. En dan is er Dave Bautista, die Mr Hinx speelt.

Monica Bellucci speelt Lucia Sciarra en Léa Seydoux is Madeline Swann. Zij zijn de nieuwe Bond-girls. Christoph Waltz is ook aan de cast gevoegd. Hij zal de rol van Oberhauser vertolken.

Video: Onthulling nieuwe Bond-film

Terroristische organisatie

'Spectre' ís niet alleen een schrikbeeld, maar in James Bond-verhalen ook een afkorting voor een fictieve terroristische organisatie, de Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion (Speciale Uitvoerende Eenheid voor Contraspionage, Terrorisme, Wraak en Afpersing).

Spectre wordt in de verhalen van de bedenker van 007, de schrijver Ian Fleming (1908-1964) geleid door Ernst Stavro Blofeld en kwam voor het eerst voor in het boek Thunderball en in de eerste James Bond-film, Dr. No.