Acteur Joel Edgerton denkt dat tijdens het casten van acteurs vooral gekeken wordt naar de beoogde omzet en winst van de film in kwestie. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl.

De acteur, die binnenkort te zien is in de flm Exodus: Gods and Kings, wijt het probleem aan de manier waarop acteurs gecast worden.

"Ik ben me ervan bewust dat het casten gebaseerd is op toekomstige winsten. Een zeer getalenteerde, maar onbekende acteur zal niet zo snel worden gecontracteerd", aldus Edgerton.

"Voornamelijk zijn het gevestigde namen die veel geld opleveren en dus aangenomen worden. De verantwoordelijken gaan gewoon het lijstje af. Er is vast wel een acteur die een keer ja zegt."

Geen nummer een

De Australische acteur denkt namelijk niet dat hij de nummer één was voor de rol van Ramses II in Exodus: Gods and Kings. "Ik denk het niet, ik denk het echt niet", zegt Edgerton. "Laat ik een voorbeeld geven. Een jaar geleden zat ik achterin de auto, samen met mijn Australische collega's Guy Pearce en Rachel Griffins."

"We hadden een discussie over wat er moet gebeuren om een nieuwe rol te krijgen. Om dat te bewerkstelligen moet eerst Brad Pitt 'nee' zeggen, vervolgens moet Johnny Depp 'nee' zeggen, en dan pas zijn wij aan de beurt. Dat is de realiteit", concludeert de veertigjarige acteur.

Verschillende rollen

Edgerton speelde in het verleden in onder andere Warrior, Zero Dark Thirty en The Great Gatsby, waar hij respectievelijk de rol van een martial arts-vechter, een navy seal-leider en het elitaire personage Tom Buchanan speelde.

"Ik kijk vooral naar wat voor personages ik mag spelen. Het meest interessante aan acteren is dat je een totaal ander persoon kunt zijn."

"De ene keer ben je de Farao, de andere keer de leider van de navy seals. Dat is echt heel erg leuk. Als je niet van totaal verschillende rollen houdt, dan moet je in een televisieserie gaan spelen."

Exodus: Gods and Kings is vanaf 18 december in de Nederlandse bioscopen te zien.