Sony heeft voor het eerst officieel gereageerd op de grote aanval op zijn computersystemen. Het bedrijf heeft in een interne memo onder meer bekend gemaakt dat het zijn al medewerkers 'identiteitsbescherming' zal aanbieden.

Sony Pictures Entertainment werd vorige week getroffen door een grote hack, waarbij niet alleen nog te verschijnen films en scripts uitlekten, maar ook de persoonlijke gegevens van bijna vierduizend medewerkers en gevoelige bedrijfsdocumenten. In eerste instantie sprak het bedrijf van een 'technische storing, en daarna liet het de communicatie over aan de FBI.

In een interne memo die dinsdagavond is verstuurd en in het bezit is van Deadline spreken ceo Michael Lynton en co-voorzitter Amy Pascal van een "schaamteloze aanval op ons bedrijf, onze medewerkers en onze partners". Het bedrijf zegt zich verder grote zorgen te maken over de privacy en de veiligheid van Sony-medewerkers. "We zijn ontzettend trots op de weerbaarheid die jullie hebben getoond tijdens deze aanval."

Om de gevoelige informatie en privacy van de medewerkers te waarborgen, werkt Sony samen met beveiligingsbedrijf AllClear ID. Sony waarschuwt zijn medewerkers dat er mogelijk nog mere persoonlijke gegevens in het bezit zijn van de hackers. 

De drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden