Atlantic en Tussen 10 en 12, de nieuwe films van Thekla Reuten en Nasrdin Dchar, worden in januari vertoond op het International Film Festival Rotterdam. Dat heeft het IFFR woensdag bekendgemaakt.

Atlantic is een episch verhaal over een jonge visser die op zijn surfplank via de Atlantische Oceaan naar Europa reist. Deze film gaat tegelijkertijd in première op het IFFR en in een aantal andere Europese landen.

Tussen 10 en 12 vertelt over twee agenten die een aantal familieleden vreselijk nieuws moeten brengen. Behalve Nasrdin Dchar spelen ook Ko Zandvliet (Jongens) en Raymond Thiry (Penoza) belangrijke rollen in de film.

De twee titels maken onderdeel uit van het programma-onderdeel Limelight, dat bestaat uit nieuw werk van aansprekende namen uit de hedendaagse cinema. Andere grote titels die in dit programma worden vertoond zijn het Aboriginal-drama Charlie's Country van de in Nederland geboren Australiër Rolf de Heer, en festivalhits The Tribe en Turist.

Dove jongen

De eerste vertelt over een dove jongen die zijn plek moet vinden op een internaat, de tweede over een gezin dat op vakantie wordt overvallen door een lawine. Het feit dat de echtgenoot zelf de benen neemt in plaats van zijn kinderen te beschermen, brengt zijn vrouw aan het twijfelen over hun huwelijk. Het zwartkomische drama beleefde eerder zijn première op het festival van Cannes en werd daar vergeleken met de klassieker Festen.

Ook Big Eyes, de nieuwe film van regisseur Tim Burton, zal zijn Nederlandse première beleven op het IFFR. De 44e editie van het IFFR vindt plaats van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari.