Het tienerepos Boyhood is maandagavond de grote winnaar geworden van de toekenning van de jaarprijzen van de New Yorkse filmjournalisten. 

De film van regisseur Richard Linklater won de award voor beste film, Linklater zelf werd bekroond en hoofdrolspeelster Patricia Arquette kreeg het beeldje voor beste bijrolactrice.

Als beste acteur werd acteur Timothy Spall bekroond, voor zijn vertolking van onconventionele schilder in de biografiefilm Mr Turner.

Eerder dit jaar won Spall ook al de acteursprijs op het festival van Cannes. Als beste actrice bekroonden de critici in New York hoofdrolspeelster Marion Cotillard voor haar rol als ontslagen vrouw in het Belgische drama Deux jours, Une nuit.

Het beeldje voor beste mannelijke bijrol ging, zoals verwacht, naar acteur JK Simmons. Hij speelt in het muzikale coming of age-drama Whiplash een veelgeprezen rol als sadistische dirigent op het conservatorium.

De prijzen worden overigens pas 5 januari uitgereikt. De awards van de New Yorkse critici behoren tot de graadmeters voor de Oscars, die eind februari worden uitgereikt.