Acteur John Boyega is naar eigen zeggen heel blij met het verschijnen van de trailer van de nieuwe Star Wars-film, maar wil nog wel reageren op de kritiek die gegeven is.

Dat doet hij op Instagram.

Boyega verschijnt als eerste in de trailer. Hij is te zien als een Stormtrooper, maar dan zonder helm. Al gelijk onstond er kritiek op de 'zwarte' Stormtrooper. Volgens enkele fans bestaan er geen 'zwarte' Stormtroopers.

De acteur van onder andere Attack the Block reageert op die kritiek. "Wen er maar vast aan", zegt Boyega met een glimlach.

Ook hij kan niet wachten op het verschijnen van Star Wars: The Force Awakens. "Ik ben zelf een grote fan van Star Wars en ik weet dat een jaar wachten erg lang is."

The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens speelt zich dertig jaar na Return of the Jedi af, de derde Star Wars-film en chronologisch de zesde in de serie.

In de trailer zijn enkele zeer korte fragmenten uit de film te zien, waaronder shots van de Millennium Falcon, het bekende ruimteschip. Ook de X-Wings zijn te zien, net als Stormtroopers in vernieuwde kostuums.

Bovendien toont de trailer een nieuwe vijand met een opvallende lightsaber met drie bladen. Tot nu toe hadden de lichtzwaarden één of twee bladen.