Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Paul de Leeuw maakt Rotterdam-lied voor A'dam-EVA

Paul de Leeuw heeft een heel aparte titelsong gemaakt voor de komende aflevering van hitserie A'dam-E.V.A.
Door BuzzE

Voor het eerst in de geschiedenis van de reeks is tijdens de aftiteling geen ode aan Amsterdam, maar aan Rotterdam te horen. Dit nummer, Ik kan blijven kijken (naar jou Rotterdam), is een eerbetoon aan de Maasstad, die een belangrijke rol speelt in deze aflevering.

De titelsong wordt vrijwel elke aflevering door iemand anders gezongen. Eerder werd het lied, dat normaliter Ik kan blijven kijken (naar jou Amsterdam) heet, vertolkt door onder meer Peter Beense, Anneke van Giersbergen en Theo Nijland. Het is de bedoeling dat de versie van De Leeuw naderhand op iTunes beschikbaar komt.

Het tweede seizoen van A'dam-E.V.A., dat uit acht afleveringen bestaat, gaat net als het eerste seizoen over verbinden in de grote stad. Maar meer dan in de eerste reeks ligt de nadruk nu op de hoofdpersonages en hun familie en vrienden.

Fenomeen

De hoofdrollen van Adam en Eva, die proberen te wennen aan hun rol als ouders, worden weer gespeeld door Teun Luijkx en Evan van de Wijdeven. Ook Rick Paul van Mulligen (Harm-Jan), Urmie Plein (Dolores) en Timo (Sanne den Hartogh) zijn weer van de partij.

De serie is een fenomeen aan het worden. Door het hele land zijn er cafés waar mensen elke zondagavond afspreken om samen te kijken. Het derde seizoen is overigens al in de maak. Het is de bedoeling dat die dit komend voorjaar al wordt opgenomen. Tussen het eerste en tweede seizoen gaapte door allerlei logistieke problemen een gat van drie jaar.

Godenzonen, de vierde aflevering van de tweede reeks A'dam-E.V.A., is zondag om 20.30 uur te zien op NPO3.


Lees meer over:

AmsterdamRotterdamA'dam-E.V.A.

Aanbevolen artikelen