Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Raadsel befaamd bankje Fault in Our Stars is opgelost

Er was enige tijd onduidelijkheid over de locatie van het bankje uit de succesvolle tienerfilm The Fault in Our Stars. De filmcommissie van Amsterdam geeft aan dat het raadsel rondom het bankje nu eindelijk opgelost is.
Door NU.nl/Eke Bosman

Dat vertelt Simon Brester van de Amsterdamse filmcommissie aan NU.nl.

Het stukje Amsterdams stadsmeubilair zou als herinnering aan de film donderdagavond zijn onthuld door hoofdrolspelers Shailene Woodley en Ansel Elgort op het terrein van studio 20th Century Fox.

Uit foto's die Amerikaanse sites plaatsen blijkt het om een Amsterdams bankje te gaan, maar een lid van de Amsterdamse Filmcommissie zei eerder tegen NU.nl dat het onwaarschijnlijk is dat het om hetzelfde bankje gaat. De filmcommissie van Amsterdam gaat er na nader onderzoek nu verder op in. 

Handtekeningen

"Het originele bankje, dat dus aan de Leidsegracht in Amsterdam staat, is het enige echte. Op het bankje staan de handtekeningen van de acteurs en actrices uit de film. Dat heeft het bankje in Hollywood niet", aldus Brester.

Er waren geruchten dat het bankje ontvreemd was, maar eerder bevestigde de filmcommissie dat het bankje gerestaureerd werd. Vooralsnog was niet bekend of het om dezelfde planken zou gaan.

"Het betreft ook het echte bankje. Het bankje is inderdaad naar de restauratie gegaan, maar ik ben het gaan bekijken en zie dat alleen het onderstel veranderd is. Voor de rest zijn het nog steeds dezelfde vier planken en twee stukken ijzer."

Wel heeft Brester lof voor het bankje uit Hollywood. "Het ziet er wel goed uit, want de scheuren lijken heel echt."

Succes

De gemeente liet eerder weten dat de film en het bankje een enorme hausse aan positieve aandacht voor de hoofdstad hebben gegenereerd. The Fault In Our Stars was één van de grote verrassingen van deze zomer.

Het tienerdrama, met een belangrijke bijrol voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek, werd gemaakt voor 12 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd inmiddels ruim 300 miljoen dollar op.

Aanbevolen artikelen