Kostuumontwerpster Jany Temime gaat de kleding verzorgen voor de nieuwe James Bondfilm.

De in Frankrijk geboren Temime werkte in de jaren tachtig en negentig mee aan tientallen Nederlandse films, waaronder De Lift, Ciske de Rat, Antonia en Karakter.

Toen deze laatste twee Oscars wonnen, verhuisde Temime naar Londen. Sindsdien verzorgde ze onder meer de kostuums voor de Harry Potter-films.

Het is de tweede maal dat Temime is gevraagd voor een Bondfilm: zij deed ook Skyfall. Het is het tweede Nederlandse tintje aan het nieuwe avontuur van 007. De nog titelloze film wordt gedraaid door cameraman Hoyte van Hoytema.

Vereerd

"We kunnen samen lekker Nederlands praten op de set", bevestigt Temime. Ze is zeer vereerd met de nieuwe klus. "Deze film wordt nog spannender, nog mooier en nog spectaculairder dan de vorige. Ik ben er heel erg blij mee." Verder mag ze niets zeggen over de acteurs of de inhoud van het verhaal.

Er sijpelt wel steeds meer informatie naar buiten over de nieuwe Bondfilm, nummer 24 in de reeks. De film wordt komende winter opgenomen in onder andere Rome en Oostenrijk.

Acteur Daniel Craig kruipt voor de vierde maal in de huid van de Britse spion. Ook regisseur Sam Mendes, die eerder megahit Skyfall maakte, doet weer mee aan de productie. Acteur Christoph Waltz zou de schurk spelen. Het zou gaan om aartsvijand Blofeld, die ruim dertig jaar niet op het witte doek te zien is geweest.

Bond 24 moet in november 2015 in première gaan.